Prosjekter

Mosseporten – CemPro Whitecoat

Mosseporten - Cempro Whitecoat

Tunnelinfo

Mosseporten ligger på Rv 19 på innkjøringen fra E6 mot Moss. Tunnelen er 300 m lang og består foruten støpte tunnelportaler av sprøytebetong på råfjell og noen områder med frilagt PE-skum. Tunnelen var sprøytet med tunnelmaling for mange år siden, men dette var knapt synlig.

Mosseporten er en tunnel som føles ekstra mørk da du nærmest stuper inn i den når du kommer fra E6 og motlys av sola på ettermiddagen når du kommer ut i andre enden.

Statens Vegvesen hadde et ønske om å gjøre tunnelen lysere og derigjennom tryggere og valgte da å sprøyte den med CemPro Whitecoat i en høyde på 3,5 m på hver side.

Jobbgjennomføring

For å sprøyte CemPro Whitecoat kan vi ikke ha minusgrader og tunnelen ble sprøytet uke 42/2010. Kulden slo tidlig til den høsten, men vi fikk gjennomført jobben i rett tid.

Først høytrykkvaskes tunnelveggene slik at all gammel olje, smuss, salt osv. blir fjernet. Det er meget viktig at denne del av jobben blir utført ordentlig. CemPros tekniske sjef godkjenner vaskingen før vi starter påsprøyting av CemPro Whitecoat.

I Mosseporten ble det sprøytet CemPro Whitecoat i tykkelse 4 - 5 mm og det ble benyttet en håndsprøyte for å påføre CemPro Whitecoat. Sprøyten som ble benyttett var en Lancy PH9 R eco  som trenger 2 mann for å utføre jobben – en til å blande og en til å sprøyte.

Vi brukte 3 netter for å sprøyte tunnelveggene.

Mosseporten uten Cempro Whitecoat

Mosseporten med Cempro Whitecoat

Tromsøysundtunnelen CemPro Whitecoat

Tromsøysundtunnelen T1 -
CemPro Whitecoat

Tromsøysundtunnelen er en undersjøisk tunnel som forbinder Tromsø med fastlandet på Tromsdalssiden. Les mer...

Glaskartunnelen – CemPro Firewall 1150

Glaskartunnelen –
CemPro Firewall 1150

Glaskartunnelen ligger på E39 mellom Åsane og Bergen. Tunnelen er 592 m lang og deler av henget (taket) besto av PE-skum med et tynt lag sprøytebetong. Les mer...

Cempro logo